خرید محصول توسط کلیه کارت های شتاب امکان پذیر است و بلافاصله پس از خرید: برای محصولات دانلودی،لینک دانلود محصول در اختیار شما قرار خواهد گرفت و هر گونه فروش در سایت های دیگر قابل پیگیری خواهد بود. برای کتاب های فیزیکی، بعد از ثبت جهت ارسال آمادهسازی میشود.
- دسترسی به محصولات دانلودی به صورت مادامالعمر (طرح جلد، موکاپ، قالب صفحه آرایی، کاغذ دیواری)
- بست بندی با پکیج ضد آب برای ارسال کتاب های خریداری شده
- تمامی کتاب های نشر متخصصان به صورت فیزیکی هستند.
کتاب باتری (مقدمه ای بر باتری ها و نحوه ی شارژ آنها) نوشته جناب آقای فرید نصیری را به صورت قانونی از سایت متخصصان خریداری کنید.
ارسال کتاب تا ده روز کاری.
در بخشی از این کتاب می خوانیم:
مقدمه
تصمیم بر نوشتن این کتاب از آنجایی شروع شد که بعد از دیدن خودروهای برقی تسلا و نحوهی کارکرد آنها به این موضوع پی بردم که تمامی نیروی خودرو از طریق هزاران باتریهای لیتیومی کوچک تأمین میشود. برای بررسی بیشتر به سراغ منابع مختلف رفتم و متوجه شدم که مثل بسیاری از موضوعات تخصصی، هیچگونه منبع و مطلب و یا کتابی در مورد باتریها، به زبان فارسی موجود نیست. بیشتر مطالب درباره باتری اسیدی خودرو یا درباره باتریهای لیتیومی تلفن همراه بود که بیشتر ترجمه کورکورانه مطالب بهروز خارجی است. البته که این مطالب بهخودیخود بد نیستند؛ اما بدون دانستن مطالب پایه، این ترجمهها کاربرد چندانی برای ما ندارند بهطوریکه بیشترین اطلاعات باتریها به فارسی، مربوط به پیشرفتهترین نوع باتریها و نحوه ساخت آنهاست. بعدازاین مسئله، مصمم شدم که کتابی در این موضوع بنویسم. بنده خودم را متخصص باتجربه در موضوع باتری نمیدانم؛ اما مسئولیتی را بر دوش میکشم که تابهحال کمتر کسی قبول کرده؛ از طرف دیگر اکثر فروشندهها و فروشگاههایی که فقط در زمینه باتری فعالیت دارند، در مورد باتری و نحوهی کار آن اطلاعات چندانی ندارند و فقط نقش یک فروشنده و دلال را ایفا میکنند. در نتیجه، هدف دیگرم ارتقا سطح سواد جامعه است.
در این کتاب سعی کردم بسیاری از مطالب را پوشش دهم تا کموکاستیای نداشته باشد، مطمئناً همراه با مثال کاربردی و عکس هم خواهد بود.
نکته مهمی که باید بهخاطر داشته باشید این است که مانند سایر اصطلاحات تخصصی، در فارسی برای آن معادلی نداریم؛ لذا تا جایی که امکان داشت اصطلاحات را معادلسازی و یا ترجمه کردم؛ اما اصطلاحات انگلیسی مفهوم را بهتر منتقل میکنند و در آینده برای گردآوری مطالب بیشتر، راحتتر خواهید بود؛ لذا پیشنهاد من به شما خواننده گرامی این است که همواره اصطلاحات انگلیسی را بهخاطر داشته باشید و از آن استفاده کنید.
بیشتر مطالب دارای منبع هستند و تقریباً میتوان گفت این کتاب حاصلجمع آوری اطلاعات از چندین کتاب تخصصی و در بعضی موارد اطلاعات وبگاههای تخصصی باتری است.
فصل اول: آشنایی با باتری و اصطلاحات
از نیازهای مهم بشر نیاز به انرژی است؛ این انرژی در سالهای دور فقط از سوزاندن چوب تهیه میشد اما بعد از انقلاب صنعتی با افزایش ساخت ماشینهای بخار این انرژی از زغالسنگ تأمین میشد؛ امروزه اکثر دستگاههای برقی هستند، الکتروموتورها، ماشین برقی، تلفن همراه و بسیاری از دستگاههایی که اطراف شماست با برق کار میکنند. میتوان پیشبینی کرد که در آینده هواپیمای برقی تجاری هم خواهیم داشت. اما تولید برق و ذخیرهسازی برق دو مقوله جداست. تولید برق در نیروگاه بیشتر با سوزاندن منابع فسیلی مثل نفت و گاز انجام میشود و با خطوط برق به شهرها میرسد و در لحظه مصرف میشود؛ اما هرچه که به جلو میرویم نیاز به وسایل برقی «قابلحمل» بیشتر میشود؛ در اینجا نیاز به قطعهای داریم تا انرژی الکتریکی را در خود ذخیره کند. راه مستقیم، استفاده از قطعهای به نام خازن است همانطور که از اسم آن پیداست یک مخزن است، مخزن انرژی الکتریکی. اما ازآنجاییکه تقاضای انرژی در وسیلههای برقی بالاست و در حال حاضر فنّاوری خازن به ما اجازه ذخیره مقدار انرژی کمی را میدهد، بنابراین باید بهصورت غیرمستقیم عمل کنیم؛ یعنی انرژی الکتریکی به یک شکل دیگری از انرژی تبدیل کنیم تا ذخیرهسازی در آن شکل صورت گیرد.
اینجاست که نقش باتری مشخص میشود؛ باتری وسیلهای است که زمانی که از آن استفاده میکنیم انرژی شیمیایی را به انرژی الکتریکی تبدیل میکند و در زمانی که آن را شارژ میکنیم؛ انرژی الکتریکی را به شیمیایی تبدیل میکند. در مورد این موضوع و فعلوانفعالات شیمیایی درون باتری در فصلهای بعد، بحث خواهد شد.
تاریخچه باتری
میتوانیم شروع ساخت باتری را توسط شخصی به نام آلساندرو ولتا بدانیم. او که در جایگاه استادی در دانشگاه پاوی مشغول بود در تاریخ 29 اسفند 1178 هجری شمسی نامهای درباره تحقیقات و یافتههایش به مجمع سلطنتی لندن میفرستد. این مجمع که یکی از قدیمی ترین و معتبرترین مجمع های علمی در اروپا بود، این یافته ها را در مجله خود چاپ میکند؛ در این مقاله، ولتا شرح داده است که اگر صفحاتی دیسک مانند از دو فلز مختلف از جمله نقره و مس و فلز روی و فلز برنج رویهم قرار بگیرند بهطوریکه بین این دو دیسک یک مادهای مثل چرم و یا کاغذی که آغشته به محلولی اسیدی (مثل محلول آبنمک) قرار بگیرد باعث تولید جریان الکتریسته میشوند که به این مجموعه پیل ولتا یا سلول ولتا میگویند.
لطفا پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید: فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید. بهتر است از فضای خالی (Space) بیشازحدِ معمول، شکلک یا ایموجی استفاده نکنید و از کشیدن حروف یا کلمات با صفحهکلید بپرهیزید. نظرات خود را براساس تجربه و استفادهی عملی و با دقت به نکات فنی ارسال کنید؛ بدون تعصب به محصول خاص، مزایا و معایب را بازگو کنید و بهتر است از ارسال نظرات چندکلمهای خودداری کنید.
140,000 تومان
ناموجود
هنوز بررسیای ثبت نشده است.